UK Kies een land

Structuur van een kaliumkanaal

Onderzoekers konden jarenlang geen antwoord vinden op de precieze fysiologische mechanismen die haarverlies veroorzaken. Dit verklaart waarom er, ondanks een groot aantal patiënten, slechts weinig oplossingen bestaan.

De laatste decennia zijn verschillende theorieën en hypothesen naar voren gebracht over moleculaire mechanismen die schuilen achter haarverlies. Hoewel ons begrip nog steeds beperkt is, kunnen de belangrijkste oorzaken van haarverlies verklaard worden door:

  1. genetische aanleg,
  2. het hormonale effect van een androgeen (bijvoorbeeld DHT; dihydrotestosteron),
  3. afnemende bloedcirculatie rond de haarfollikel,
  4. een deactivering van haarmatrix cellen.

TRX2® erkende deze belangrijke, klinische nood en ontwikkelde, na jarenlang onderzoek, een doeltreffende oplossing, namelijk de kalium-ion-kanalen in de haarfollikels stimuleren.*

Kalium-ion-kanalen zijn betrokken in heel wat aandoeningen, van Hepatitis C tot Diabetes. Deze kleine porie-vormige proteïnestructuren controleren het transport van ionen door de celmembranen van haarfollikels en zijn onmisbaar voor het onderhoud van biologische activiteit en functionaliteit van haarfollikels.

De recente ontdekking dat er kalium-ion-kanalen bestaan binnen de huidcellen van haarfollikels bij de mens levert een nieuw therapeutisch doel voor onderzoekers.

Wetenschappers toonden aan dat wanneer mensen te maken krijgen met haarverlies, de functionaliteit van deze kaliumkanalen in de haarfollikels vermindert. Het resultaat is een verminderd membraanpotentieel en een verstoord ionen transport langs de cellulaire membranen in de haarfollikels – wat resulteert in dunnere follikels en dunner wordend haar.

Ons onderzoek van kalium-ion-kanalen heeft geleid tot een nieuw portfolio van innovatieve producten die veiliger en effectiever zijn dan de bestaande alternatieven. Door het herstellen van de functionaliteit van kalium-ion-kanalen, die over de loop der tijd slechter zijn gaan werken, heeft ons gepatenteerd TRX2® Moleculair Haargroei Supplement bewezen haargroei te bevorderen en de progressie bij klanten die lijden aan een vroeg stadium van haarverlies te verminderen (Norwood 1-4)*. Het product is de eerste in zijn soort.

Andere producten (die momenteel in ontwikkeling zijn) zullen zich verder toeleggen op onze uitvoerig geteste wetenschappelijke aanpak en zullen nog betere resultaten leveren. Bij TRX2® voeren we momenteel een aantal wetenschappelijke studies uit, met als uiteindelijk doel een geneesmiddel tegen haarverlies te ontwikkelen.

Zie wie praat over TRX2®.

* Deze verklaringen werden niet geëvalueerd door regelgevende agentschappen voor geneesmiddelen. Dit product is geen medicijn of geneesmiddel en niet bedoeld als diagnose, behandeling, geneesmiddel of ter preventie van een aandoening. Dit voedings-supplement, waar een patent voor aangevraagd is, bevat ingrediënten die de normale haargroei bevorderen en onderhouden. Zink, selenium en biotine dragen bij tot het onderhoud van normaal haar. Normaal haar wordt gekarakteriseerd door gezonde haargroei en niet-excessief haarverlies. Resultaten kunnen variëren en zijn onderhevig aan uw individuele metabolisme. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft, geneesmiddelen inneemt of leidt aan een aandoening, adviseren wij uw huisarts te raadplegen voor het gebruik van dit product. Betreffende risico's en bijwerkingen, verwijzen wij naar de bijsluiter en uw huisarts of zorgverlener. Lees hier de volledige disclaimer. Lees Juridische Mededelingen.

Disclaimer: De inhoud van deze website is gebaseerd , behalve wanneer anderzijds vermeldt, op de ervaringen en onderzoek van Oxford Biolabs Ltd. Individuele artikelen zijn gebaseerd op de ervaringen van de respectievelijke auteur, die copyright kan hebben. De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging voor een individuele relatie met een erkend zorgverlener en ook niet bedoeld als medisch advies. Het is bedoeld als het delen van kennis en informatie uit onderzoek en ervaring van Oxford Biolabs Ltd. en zijn gemeenschap. Oxford Biolabs Ltd. raad u aan uw eigen beslissingen te nemen gebaseerd op uw onderzoek en in samenspraak met een erkend zorgverlener. Verwijs naar onze gebruikersvoorwaarden, privacy beleid en volledige disclaimer hier